Två jättar går samman

Januaris tveklöst största nyhet inom campingkedjor var sammanslagningen av de två jättarna Nordic Camping & Resort och First Camp. Detta innebär att de två största kedjorna på den svenska campingmarknaden nu är en gemensam gigant. Tidigare i månaden annonserades dessutom flera tillväxter från kedjorna. First Camp annonserade ett planerat bygge av en camping hos havsbadet Smitingen i Höga Kusten, medan Nordic Camping tecknade avtal med Sundsvalls Camping, samt inledde ett projekt vid namn ”Nordic Business” som ämnar att inrikta campingmarknaden till företag och organisationer. En nedsättning för Nordic Camping var dock deras överlämnande av Vansbro Camping till den lokala kommunen, vilket genomfördes den 1 januari.

Månaden såg också flera andra nyheter relaterade till campingplatser. Intill värdshuset Cesarstugan i socknen Östra Tunhem öppnades en ny ställplats, varifrån campare nu kan få en härlig utsikt över Västergötlands Hornborgasjön. Valfjällets Camping inledde en utökning av platser, och Stenåsabadets Camping fick ny ägare. Därtill kom ett par nyheter att påverka långliggare på vissa campingplatser. Barsebäcks Camping fick nya arrendatorer som innebar att långliggare fick det svårare att stanna kvar på platsen, medan Bomstadens Camping inledde en ny detaljplan som innebar bättre möjlighet för långliggare.

En hel del spännande nyheter annonserades också på fordonsmarknaden, inte minst vad gäller nya modeller. Solhem Husbil, kända för deras prisbelönta plåtismodell Globe-Traveler, lanserade deras nya modell Voyager ZS i Sverige. Concorde lanserade uppdateringar på deras lyxiga bussmodeller, inklusive deras instegsserie Credo och dess systermodell Carver, samt Charisma, och inte minst deras högklassiga flaggskepp Centurion. De som dock inte har råd med dessa finmodeller kunde glädja sig åt Sunlights lanserade serie av billigare plåtisar, med priser på endast en knapp halv miljon.

Månadens övriga nyheter inkluderade bland annat ett nytt europeiskt distributionscenter från Thetford BV vid namn TEDC, beläget i den holländska kommunen Etten-Leur. Besikta Bilprovning inledde en utbyggning av deras lokaler i Emmaboda, för att ge plats för husvagnar och husbilar på upp till fem ton att komma in för besiktning. Sist men inte minst så lanserade Valeo deras spännande system XtraVue Trailer, vars teknologi med kameror och skärmar presenterar ett sätt att göra husbilen genomskinlig.

Tillbaka