Teslas husbilsprototyp

En hel del spännande nytt skedde inom husbilsvärlden under april. Vi kunde se flera lovande modeller och uppdateringar från diverse tillverkare. Inte minst visade Tesla upp deras första husbilsprototyp vid namn Tesla Roamer, under kongressen Michigan Agency for Energy som hölls den 17 april. Därtill lanserade Hymer deras nya modell Hymermobil B-Class Masterline, byggd på Sprinters SLC-chassi, med en bredd på 235 centimeter och en vikt på 4,5 ton. Med dess högklassiga kvalitet är den ett sant flaggskepp i Hymers sortiment. Vad gäller uppdateringar för befintliga modeller gav Niesmann+Bischoff nya sittgrupper till fem modeller i deras Arto-serie. Kännetecknande för grupperna är deras face-to-face-lösning som ger ökat utrymme och rörelsefrihet i bilen. Även Eura Mobil uppdaterade ett flertal serier. Deras Integra Line fick ny inredning, och alkovserien Activa One försågs med förbättrat tryckvattensystem samt bättre bodelsfönster. Därtill presenterade Ford en batteridriven uppdatering på deras Ford Transit. Då Transit används som basfordon till husbilar är detta ett gott framsteg i utvecklingen av eldrivna husbilsfordon.

Vad gäller campingplatser inledde den populära destinationen Pite Havsbad en satsning på att utöka deras verksamhet till en årlig omfattning. Campingen som annars är en omtyckt sommarort kommer nu också att inkludera vinteraktiviteter, inte minst då de kommer att bli värd för ett Iglootel i området. Barsebäckstrand Camping i Kävlinge kommun inledde sin renovering, och kommer därmed att uppgraderas med 12 nya campingstugor samt ett aktivitetscenter under året. Storumans Camping kommer också att förses med uppdateringar, i och med dess nya arrendatorer Tina Kerro och Janne Ruonala. Under parets femåriga avtal planerar de att satsa på aktiviteter, hållbarhet och lokalproducerat.

I övriga nyheter inrättades en transporttjänst för husbilar i samband med regeringens satsning på nattåg till Hamburg. Tjänsten innebär att husbilar kan fraktas på de tåg som färdas över sträckan. Därmed kan miljöutsläppen från husbilar mer än halveras.

Tillbaka