Stängda campingplatser i Spanien och Portugal

Nyheter husbil och camping mars 2020

Våren tuffar på i full fart och vi kan härmed lämna mars månad bakom oss och blicka framåt mot ännu ljusare tider – och en campingsäsong som närmar sig med stormsteg. Men låt oss först summera några av den gångna månadens nyheter!

Corona gynnar svensk campingturism – men stänger Spanien och Portugal

Säg den nyhetssammanfattning som inte berör ämnet Corona just nu. Även inom campingvärlden får pandemins framfart konsekvenser, bl a genom att svenskarnas favoriter för campingliv under vinterhalvåret – solsäkra Spanien och Portugal – under mars beslutade att stänga ned sina campingar och ställplatser, och således tvinga en hel del campare att återvända till kalla Sverige. Hur länge stängningen kommer att vara återstår att se, men klart står iallafall att svensk campingturism ser ut att eventuellt kunna få sig ett rejält uppsving till följd av att det lutar åt Sverigesemester för många i sommar. Att döma av sommarens bokningar hittills verkar svenskar tycka att just husbils- och husvagnsliv är det optimala sättet att semestra i tider som dessa, och campingplatser runt om i landet vittnar om en än så länge positiv bokningstrend inför kommande säsong. 

Husbil Stockholm 2020 och vårmässa med jubileum för Caravan

Mars blev en månad i mässornas tecken, med en hel del nyfikna och campingsugna besökare som lockades till både Husbil Stockholm 2020 på Kistamässan, och den vårmässa som Caravan Eskilstuna bjöd in till för att fira sitt 51-årsjubileum. På Kistamässan kunde besökare spana in årets nya husbilsmodeller från bl a Eura Mobil, Pilote, Knaus, Laika, Sunlight Vans och ett helt gäng andra kända tillverkare. Det bjöds även på husbilsskola och försäljning av nya, smarta tillbehör att förenkla och förgylla campinglivet med. På Caravan i Eskilstuna bjöds det under vårmässan på både jubileumsfestligheter och utställning av nya modeller, där bl a husbilen Affinity lockade många intressenter. Dessutom var det premiär för jubilarens helt nya och efterlängtade Kama-butik.

Pausad produktion hos bl a Kabe, Fiat och Volkswagen

Vi knyter ihop denna nyhetssammanfattning med att återigen vända uppmärksamheten mot den pågående Corona-pandemin. Ledande husbils- och husvagnstillverkare – däribland branschjättarna Kabe och Fiat- meddelade under mars månad att de tillfälligt stoppar all produktion som en direkt följd av den rådande virussituationen. Inga nya campingfordon kommer således att rulla ut från dessa fabriker just nu, vilket förstås kan få konsekvenser för de som sett framemot att inviga sommaren i en sprillans ny, förbeställd husbil eller husvagn. Förhoppningsvis blåser dock stormen över snart, så att produktionsbanden återigen kan börja rulla.

Tillbaka