Sprillans nytt plåtismärke och husbil i trä

Nyheter inom husbilar och camping januari 2020

Nytt år och hög tid att börja längta och blicka fram emot en ny härlig campingsäsong! Årets första månad har bjudit på en hel del nyheter – vi har samlat lite av varje i denna första sammanfattning för år 2020.

Sprillans nytt plåtismärke, husbil i trä och Dethleffs nya hybridteknik

I takt med att konkurrensen på den europeiska husbils- och husvagnsmarknaden hela tiden ökar, verkar det onekligen som att de flesta tillverkare börjat steppa upp rejält, med den ena innovativa nyheten efter den andra. Det nya plåtismärket Affinity gjorde i januari entré på CMT-mässan i Stuttgart och lockade flertalet nyfikna spekulanter och besökare. Märket ägs i huvudsak av Kabe och bilen som visades upp briljerade både i fråga om design och utrymme. Även Dethleffs bjöd på en spännande nyhet då vad som marknadsförs som den första husbilen med laddhybridteknik visades upp i Stuttgart. Bilen byggs på Ford Transit Custom Kombi Trend, och batteriet uppges ha en räckvidd på 50 km. Månadens mest uppseendeväckande nyhet får nog anses vara Bumo Nomad – en husbil med bodel byggd i trä och bomull, med utfällbar balkong och möjlighet att ställa av bodelen, för att bara nämna några finesser. Prislappen? Omkring 8 miljoner kronor.

Både Thule och Rent & Travel expanderar – och nyregistreringarna ökar

För dig som gillar fiske och äventyrscamping kom Thule Group under januari med en glädjande nyhet om att företaget expanderar och förvärvar det nordamerikanska bolaget Denver Outfitters – en ledande tillverkare av takutrustning för transport av fiskeredskap. Vidare meddelar också uthyrningsföretaget Rent & Travel att man under 2020 utökar verksamheten med en femte uthyrningsstation – Interboat i Örebro – för att möta den ökade efterfrågan på att enkelt kunna hyra en husbil. Glädjande nog visar färska siffror dessutom att det inte bara är efterfrågan på hyrbilar som ökat, utan även nyregistreringarna av såväl husvagnar som husbilar. Störst ökning står husvagnarna för, men även nyregistreringar av husbilar pekar uppåt – trots det långdragna gisslet med de nya skattereglernas vara eller icke vara.

Smickrande svensk campingutmärkelse och nya satsningar runt om i landet

Januari har även bjudit på en hel del ljusglimtar vad gäller svenska destinationer. Bl a utsågs charmiga Hedesunda Camping, belägen vid Nedre Dalälven, till Europas mysigaste camping av ANWB – en holländsk turistorganisation. Dessutom meddelas att nya ställplatser planeras i bl a Karlstad och Hällekis, samt att den populära fjälldestinationen Lofsdalen under 2020 satsar stort på att erbjuda aktiva campingsemestrar med fokus på cykling och vandring i härlig terräng.

Tillbaka