Sidenvägen öppnar på nytt

Nyheter inom husbilar och camping – juli 2019

Trots semestertider kan vi konstatera att det råder allt annat än sommarstiltje inom såväl husbils- som campingbranschen. Vi listar månadens viktigaste blänkare och vad det pratas allra flitigast om på marknaden just nu.

Klimatvänlig självförsörjning och lyxig loungekänsla på modet

Husbils- och husvagnstillverkare verkar gå på högvarv i år, med stora ambitioner och vassa nyheter som resultat. Bl a tillkännagav KnausTabbert nyligen att samtliga modeller från 2020 kommer att utrustas med vattenfilter, dels för att öka livslängden på rör och tankar, men främst för göra vattnet drickbart och därmed slippa dunkar och plastflaskor. Niesmann+Bischoff spinner vidare på den självförsörjande trenden och lanserar paket med solceller, regulator och litiumbatterier för egen elproduktion – också det tillgängligt från 2020. Många satsar också på uppdaterad komfort med bl a utökad lyx i Hobbys Prestige-modeller, storbilskänsla med lounge och generöst badrum hos Pilote Pacific samt splitternya halv- och helintegrerade modeller hos Eura, Ecovip, Hymer Exsis samt nykomlingen Etrusco.

Utökad underhållning, drömlekplats och satsning på Höga Kustens inland

Vad passar väl bättre så här mitt under härligaste högsäsong, än nyheter om att kommande säsonger blir om möjligt ännu bättre? First Camp gick nyligen ut med att man med start redan nu storsatsar på underhållning runt om i landet, med extra mycket show, sångglädje och bra stämning på alla anläggningar utom Oknö och Lakolk Strand. Dessutom meddelar Tillväxtverket att mycket krut ska läggas på att locka fler campare och andra turister till Höga Kustens vackra inland, och såväl storslagna natur- som smakupplevelser utlovas. Kanske något att addera till kommande turer?

Johannesvik Camping i Kungshamn invigde nyligen sin s k drömlekplats, till alla minicampares stora förtjusning. Lekplatsbygget var en vinst i en tävling arrangerad av lekplatsleverantören Kompan, och välkomnar nu både små och stora barn med spring i benen.

Sidenvägen öppnar på nytt – men Tyrolen stramar åt

För dig som gärna campar utanför Sveriges gränser bjöd juli på både bra och dåliga nyheter. Nyligen meddelades att den legendariska Sidenvägen mellan Ryssland och Kina ska återuppstå, vilket förstås avsevärt förbättrar möjligheterna att upptäcka länderna i fjärran öst. Projektet väntas dock ta uppemot 14 år, men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge? Har du däremot siktet inställt på Italien kan du framöver glömma pittoreska, alternativa småvägar genom Tyrolen och får istället nöja dig med de stora motorvägarna A12 och A13. Bakgrunden uppges vara att Österrike vill begränsa internationell transittrafik till Autobahn, i syfte att minska utsläppen.

Tillbaka