Senaste husbilsnyheterna för maj 2019

Maj var på många vis en händelserik månad inom husbilsmarknaden. Flera leverantörer introducerade nya spännande modeller. Erwin Hymer Group introducerade det italienska husbilsmärket Etrusco till den svenska marknaden, ett utav de stiligaste och modernaste märkena i Europa. Vidare lanserade Hymer även en ny duo modeller av helintegrerad sort, kallad B-Class Masterline. Duon är försedd med Hymers SLC-Chassi och är baserad på MB-Sprinter. Beroende på vilken sängsort man föredrar så kan man välja mellan modell B 780 ML eller B 790 ML, då den ena nämligen har långbäddar medan den andra har dubbelsäng. En annan spännande nyhet kom från Dorotea, som presenterade en premiumcamper med en kaross helt i glasfiber.

Vad gäller campingplatser skedde bland annat flera nyheter relaterade till SCR Svensk Camping. Dels släppte SCR ett förmånskort, efter att förra året ha skrotat det fysiska kort som tidigare krävts för att komma in på deras campingplatser. Med förmånskortet får resenärer diverse rabatter på allt möjligt relevant inom campinglivet. Kostnaden för kortet är 160 kronor och det är helt frivilligt att införskaffa eller inte. En liknande nyhet var Camping Key Europes lansering av deras rabattsystem i Sverige. Det europeiska campingsamarbetet har nu därmed gjort dess rabatter tillgängliga för alla dess 250 000 svenska innehavare. Då Camping Key drivs genom SCR i Sverige, innebär detta diverse förmåner på SCR:s campingplatser.

Därtill kunde vi se två nya tjänster som underlättar bokningarna av campingar. För det första lanserade Nordic Camping & Resort deras nya bokningstjänst Flex, som ger besökare betydligt mer frihet och flexibilitet vid bokning och avbokning hos deras campingplatser. För det andra lanserades den franska appen Park and View, via vilken användare har möjlighet att boka boende på campingplatser runtom i Europa. Runt 500 platser finns redan registrerade i appen, och omfattar Frankrike, Belgien och Schweiz.

Gällande enskilda resmål så påbörjades bland annat ett campingbygge i Varamon, efter att Equmeniakyrkans anläggning i Furulid fått bygglov. Fokuset för bygget kommer att vara platser för husvagnar och husbilar. De som vill uppleva naturlivet kan välja att campa i Dalarna, där tre nya naturreservat infördes:  Skallberget, Rovenlamm och Spjärshällen. Även Torups bokskog gjordes om till naturreservat under månaden. Slutligen planerades det populära friluftsområdet Skutberget att vidareutvecklas med bland annat ett Muminland, samt förändringar i områdets camping som drivs av First Camp.

Tillbaka