Rock&Roll-tema på nya husbilar

Under Juni lanserades ett flertal attraktiva husbilsmodeller. Westfalia Kepler Sixty till exempel var en ny plåtismodell med en riktig retrokänsla. Med en design i klassiskt rock n’ roll-tema har plåtisen en rödvit inredning, ett pop-up-tak och en två liters bensindriven motor på 150 hästkrafter. Modellen är baserad på Volkswagen T6, har en längd på 530 centimeter, och är försedd med alltifrån läderratt med multifunktion och automatisk vindrutetorkare till markis och cykelställ. Även Dethleff lanserade ett tillskott till deras populära serie Trend. Den nya modellen T/I 6617 EB ackompanjerar nu seriens tre tidigare modeller T/I 6557 DBM, T/I 7057 DBL och T/I 7057 EBL. Den finns som halv- och helintegrerad, och väger 3,5 ton.

Därtill lanserades flera modeller inför produktionsåret 2020. Det inkluderade en ny instegsmodellserie från LMC kallad Sassino, vars två första modeller 460 E och 470 K presenterades. Från LMC lanserades även en annan instegsserie av dynamisk sort, vid namn Element. KnausTabbert Groups instegsfabrik Weinsberg lanserade serien CaraCore. De tre presenterade modellerna 650 MF, 650 MEG och 700 MEG är utmärkta för de som är ute efter en husbil med lyx.

Månaden såg även flera nya delar och uppdateringar på befintliga modeller från olika tillverkare. AL-KO lanserade ett nytt husvagnschassi vis namn Vario X. Chassit är gjort på naturliga material, och är dessutom 30 procent lättare gentemot dess föregångare. Niesmann+Bischoff införde nya face-to-face planlösningar för fem av deras Arto-modeller. Det inkluderade modellerna 77 E, 85 E, 88 E, 88 EK samt 88 LF. Denna planlösning innebär att köket och soffan bildar en rak linje bakom förarsätet.

Vi kunde också se en hel del nyheter för campingplatser under Juni. Halens Camping investerade sex miljoner i en ombyggnation, inklusive en ny servicebyggnad. Campingen bjuder på ett friskt friluftsliv, med ett läge vid Blekinges största sjö Halen samt Olofströms naturreservat. Vad gäller friluftsliv så fick Dalarna tre nya naturreservat som är värda att besöka: Lindänget, Vålberget och Högsveden. Bland de mindre roliga nyheterna rapporterades dock att de planer för en ställplats i Vadstena, som annonserades tidigare i Mars, har ställts in. Enligt kommunen är projektet för kostsamt, inte minst med tanke på den arkeologiska utgrävning som krävs.

Slutligen annonserades det att Besikta Bilprovning planerar att öppna en besiktningsstation i Kjula. Därmed kommer de att utöka deras redan etablerade verksamhet i Eskilstuna.

Tillbaka