Nyheter inom husbilar och camping augusti 2019

Nyheter inom husbilar och camping augusti 2019

Sommaren rullar på i rasande fart och de glada semesterveckorna börjar för de flesta lida mot sitt slut. Men campingsäsongen är långt ifrån över, vilket inte minst visar sig med alla nyheter som augusti har bjudit på – en del bra och en del mindre bra. Vi sammanfattar det viktigaste inom husbils- och campingvärlden från den gångna månaden.

Kabe Van och Tesla Vanlifer Semihome sätter höga förväntningar

På fordonsfronten har det kanske framförallt varit plåtisar och vans som stuckit ut lite extra under månaden. Bl a tillkännagav Kabe att de under 2020 lanserar en mycket efterlängtad plåtis vid namn Kabe Van. Plåtisen utlovas mäta 6,9 meter, vara fullt vinterisolerad samt bygga på en Sprinter med höjt tak och en ståhöjd på 196 cm. Förväntningarna är höga och vi ser framemot kvalitet, design och en ny pärla bland plåtisar! Och på tal om design – en av månadens stora snackisar har förstås varit nyheten om att företaget Vanlifer har tagit fram en husbilsmodell för Teslas semitrailer. Tesla är vid det här laget lika kända för sina elmotorer som för sina futuristiska designs, och de bilder som Vanlifer hittills släppt ser inte ut att lämna någon besviken vad gäller just design och utforming.

Mässvecka, varsel och nya (svindyra) skatteregler

Norra Skandinaviens största besöksmässa har länge varit en plats för både spännande nyheter, tjuvtittar på kommande lanseringar och festligheter bland campare och husbilsfantaster från hela Norden – så även i år. Stora Nolia drog som vanligt in storpublik när den gick av stapeln i början av augusti, och besökarna bjöds att spana in såväl nya vagn- och bilmodeller, som innovativa nyheter inom tillbehör och utrustning. Alltsammans i nya, uppdaterade och riktigt fräscha mässhallar.

Augusti har dessvärre också inneburit en del kallduschar för campingbranschen i stort. Stortillverkaren Kabe tvingas varsla folk, och Transportstyrelsen beslutade att göra en tvärvändning i skattefrågan för nya husbilar – vilket innebär att nya, dyra regler träder i kraft redan den 1 september.

Husvagnstillverkare avancerar och höjer nivån

Flera fräsiga husvagnsnyheter är också på gång under 2020 och väl värda att hålla utkik efter. Under augusti meddelade bl a Polar att deras mycket populära vinkelkök kommer installeras i fler husvagnsmodeller. Vidare tillkännagav Adria att de nästa år släpper en ny vagn med extra bra lastutrymme för sportutrustning – Altea 472 KP. Med smart planlösning i sann compact living-anda får man plats med både surfbräda, cykel och paddelutrustning – utan att behöva tumma på komforten.

Tillbaka