Lyxiga plåtisar, nya interiörer och taktält i fokus

Nyheter inom husbilar och camping september 2019

Så var sommarens glada dagar officiellt över och hösten är numera ett faktum. Men trots att vädret är något svalare, är campingbranschen fortfarande precis lika het som vanligt – och september månad bjöd på en hel del kul och spännande nyheter. Vi tar en titt!

Hösten invigdes med Elmia-mässan

Ingen höst utan Elmia – Nordens största mässa för camping och mobilt fritidsliv. I början av september var det åter dags, och precis som vanligt lockade detta mecka för husbils- och husvagnsälskare tusentals nyfikna besökare. Nyheter presenterades, de bjöds på härlig underhållning och stämning, och sist men inte minst – det såldes och köptes en hel del husbilar, plåtisar och husvagnar. Faktum är att Elmia Husvagn Husbil står för en stor del av den totala nyförsäljningen under ett år, vilket kanske är föga förvånande med tanke på de möjligheter som bjuds till att spana in rykande färska nyheter samt få ta del av riktigt bra erbjudanden. Och nog bjöds det på nyheter alltid.

Lyxiga plåtisar, nya interiörer och taktält i fokus

Campingbranschen fortsätter att slå nya rekord varje år, och kanske är just plåtisar den fordonskategori som faktiskt ökar allra mest. Inte så konstigt kanske – de är ju både smidiga, supertrendiga och hyfsat kostnadseffektiva. Elmiamässan bjöd på många nyheter, varav lyxtillverkaren Frankias modell Yukon kanske stack ut lite extra. Frankia är kända för husbilar av exklusiv standard med mycket fokus på detaljer, och den nya plåtisen Yukon var inget undantag. Även plåtisen Sunlight XV Edition, husbilen Bürstner Ixeo och Adrias nya paradvagn Astella lockade till sig extra mycket uppmärksamhet och kunde skryta med nya finesser och särskilt stilfulla interiördetaljer.

I kontrast till flådiga husvagnar och husbilar, kommer nyheten om att taktält blir alltmer populära. De flesta stora tillverkare har hakat på trenden, och det ryktas att vi kommer få se en stor ökning bland utbudet av smarta och smidiga taktält framöver.

Fortsatt ökad beläggning och nyregistreringar som vänder uppåt

Efter avslutad sommarsäsong kunde man under september månad konstatera att beläggningen på Sveriges campingplatser fortsätter att öka i stadig takt. Även nyregistreringarna av husbilar ser ut att ha hämtat sig något, efter att ha fått stryka rejält på foten när de nya och högst omstridda skattereglerna blev kända i augusti. Vad gäller trafiksäkerheten meddelade Trafikverket i september att 1000 nya fartkameror ska uppföras mellan 2020 och 2024. Inte alls tokigt tycker vi, och hoppas på att det ska bidra till ännu säkrare campingsemestrar framöver!

Tillbaka