Lyx, smarta badrum och tyskt designpris

Nyheter inom husbilar och camping december 2019

Årets sista månad är här, vilket också betyder årets sista nyhetssammanfattning. Trots lägsta lågsäsong har även december har bjudit på en rejält blandad kompott av nyheter inom campingvärlden – låt oss ta en titt på några av dem!

Lyx, smarta badrum och tyskt designpris i fokus

Vi betar av det roligaste först och dyker rakt in i spännande nyheter på husbilsfronten. Niesmann + Bischoffs nya Flair 880 LE är sannerligen ett lyxekipage i en klass för sig. Bilen är en bjässe som rymmer allt och lite till, med fokus på bra förvaring och luftig bodel. Dessutom klassas denna nyhet som en av marknadens säkraste bilar, med ett modernt säkerhetssystem utöver det vanliga. För lyx i ett mer kompakt format, kan den nya plåtisen Karmann Mobil Dexter 580 vara värd att kolla in. Särskilt imponerande är badrummet där det också finns plats för en generös dusch. Detta tack vare att handfat och toalett kan fällas bort på ett mycket fiffigt sätt. Sist men inte minst blev det under december känt att Hymer för tredje året i rad vinner kategorin Excellent Product Design 2020 i German Design Awards med sin B-Klass MasterLine I 780. Som motiveringen angavs bl a modern byggteknik och innovativa designlösningar.

Mercedes-Benz första eSprinter klar för leverans

Den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz släppte för ett tag sedan nyheten om att en laddningsbar Sprinter är på gång, och i december var det dags för de första exemplaren av den splitternya eSprintern att rulla ut från fabriken. Bilen väntas ha säljstart i Sverige under våren 2020, men än så länge är det inte känt huruvida den är beställd av några husbilstillverkare eller ej – men vi hoppas såklart på det!

Genombrott i batteritillverkning för elektrifierade husbilar

December månad har förutom eSprintern bjudit på fler nyheter i kategorin eldrivna husbilar. Teknikjätten IBM meddelade nyligen att de kan vara på gång med ett genombrott som dels gör batterier till elektrifierade husbilar mer miljövänliga, men också ger dem ökad räckvidd. Just räckvidden är ju som bekant ett problem när det gäller eldrivna husbilar, eftersom det krävs rejält tunga pjäser för att komma upp i en hyfsad räckvidd när det gäller tyngre och större ekipage. Enligt IBM utformas tekniken med hjälp av tre material som utvinns ur havsvatten och som således också ska vara mer miljövänliga att framställa. Vilka materialen är låter IBM ännu vara osagt, men vi väntar med spänning på fler detaljer.

Tillbaka