Läget ljusnar inför sommaren

Doftande syrénbuskar, ljumma sommarvindar och på sina håll även den magiska midnattssolen – sommaren är äntligen här. Men låt oss ta en titt på vilka nyheter maj månad hade att bjuda på, innan vi packar campingutrustningen och ger oss ut på sommarsemester.

Inrikes resande behöver inte längre begränsas

Sedan regeringen tidigare i våras meddelade att inrikes resor längre än 2 timmar bort från det egna hemmet kraftigt måste begränsas till endast nödvändiga sådana, har längtan efter sommarens semesterveckor präglats av osäkerhet. Många började förbereda sig för camping hemma i trädgården – men nu kommer nya, glädjande besked. Löfven och hans stab meddelar att spridningen av Covid-19 inte längre innebär att inrikesresor måste begränsas på samma sätt, och att det nu är fritt fram för glada campare att inta vägarna igen. Fortfarande gäller det att inte åka för långt, och att praktisera social distansering – men det är trots allt en stor lättnad och drömmen om sommarcamping 2020 tycks vara räddad.

Noliamässan i Piteå framflyttad till 2021

Stora Nolia är en av årets hetaste höjdpunkter för campare och andra husbils- och husvagnsitresserade. Årets mässa skulle ha gått av stapeln i augusti i Piteå, men p g a rådande läge väljer man att flytta fram hela kalaset till år 2021 istället – då det egentligen var Umeå som skulle stå värd. Som bekant hålls Stora Nolia vartannat år i Umeå och vartannat år i Piteå, men nu ändrar man om i turordningen och passar på att slå ihop nästa års event med Piteås 400-årsjubileum som infaller just 2021. Extraordinärt firande, extraordinär mässa – och dessutom ännu mer festligheter år 2022, då Umeå firar 400 år och samtidigt får turen att arrangera Stora Nolia. Trist med inställd mässa i år förstås, men det faktum att det istället ser ut att bjudas på något alldeles speciellt nästkommande två år, är ett ganska bra plåster på såren.

Hymer Vision Venture vinner pris och bryter ny mark

Husbilstillverkaren Hymer tycks ha träffat mitt i prick med sin nya konceptbil Vision Venture. Den innovativa husbilsmodellen kammade nyligen hem det prestigefyllda priset “Best of the Best” i tävlingen Automotive Brand Contest, som arrangeras av German Design Council. Såväl interiör som exteriör imponerade på domarna, liksom de många spännande och supermoderna lösningarna med t ex temperatur- och infrarödreglerande lack, 3D-printing, takterrass, utdragbar grill och ett kök helt integrerat i en trappa. Hymer Vision Venture är smart, modern och definitivt en försmak på hur framtidens campingliv kommer att se ut.

Tillbaka