Husbilsnyheter under februari

Många spännande husbilsnyheter skedde under februari månad. Detta gäller inte minst uppdateringar på diverse modellserier. Bland annat så lanserade det italienska instegsmärket Rimor uppdaterade designs på deras två serier Sweden Edition och Seal, med en modernare tappning gentemot de föregående designerna. Även märket Morelo gjorde en satsning med uppdateringar på deras serie Palace, med fokus på en lyxigare design gentemot tidigare. Vad gäller hållbarhet ute på vägen så annonserade Nissan ett potentiellt framsteg. Tillsammans med Opus, en tillverkare av campingutrustning, utvecklade de nämligen en konceptidé om att återanvända deras Leaf-batterier för att driva campingvagnar. Om realiseringen av idén blir lyckad, så skulle det innebära en komplett självförsörjning för campingvagnar i flera dagar, något som gynnar såväl resenärer som miljön.

Även inom resmål annonserades flera nyheter. Campingområdet Daftö Resort i Bohuslän påbörjade sin största satsning någonsin med byggandet av ett nytt hotell, i syfte att ge resenärer möjlighet till alla former av boenden. Orten Oxelösund påbörjade en satsning på husbilsturism, som en del av deras större projektsatsning på turism som pågått sedan 2014. Campingen Dalabadet i Trelleborg köptes upp av familjeföretaget Fritid Österlen från Simrishamns kommun. Orsa Camping blev den första femstjärniga campingen i Dalarna, och därmed ett perfekt resmål för de campare som är ute efter lyx. Campingen, som är en del av kedjan Svenska Campingpärlor, är belägen nästintill Orsasjön, och bjuder bland annat på en kilometerlång sandstrand tillsammans med stora och ståtliga berg. Ett annat attraktivt resmål kommer från Böda Sands Camping, som lanserade konceptet ”champing” som en kombination mellan charter och camping. Därtill så inleddes den femte upplagan av Swede Stops, som gav medlemmar möjligheten till avgiftsfri övernattning hos 60 värdar runtom den svenska landsbygden.

Inom säkerhet så införde Husvagnsbranschens Riksförbund en certifiering för deras medlemsföretag. Därmed kan husbils- och husvagnsägare nu känna sig ännu tryggare hos många av landets verkstäder. Därtill öppnades en ny besiktningsstation i Luleå av Opus Bilprovning med plats för både lätta och tunga fordon, inklusive husbilar.

Slutligen hölls mässan Caravan Stockholm mellan den 14 och 17 februari i Kistamässan i Sollentuna, där besökare kunde ta del av mängder av spännande modeller och aktiviteter relaterade till campinglivet.

Tillbaka