Campingsommaren 2020 är här

Juni månad lider mot sitt slut och den svenska sommaren står äntligen i full blom. Här kommer en summering över några av den gångna månadens mest intressanta nyheter kring husbilar och campingliv. Håll till godo!

Begagnade fordon trendar på marknaden

Med anledning av Covid-19 satsar rekordmånga svenskar på en staycation i sommar, och intresset för mobilt boende och camping har skjutit i höjden. Åtminstone för husvagnar och begagnade husbilar. Sprillans nya husbilar lockar däremot desto färre. HRF och statistikföretaget Vroom rapporterade i början av juni en kraftig minskning för försäljning av nya husbilar i år – ett tapp på över 20% jämfört med samma period under 2019. Bakom kräftgången ligger förstås den nya och väldigt mycket dyrare fordonsskatten som p g a uppdaterade regler dessvärre slår hårt mot just nya husbilar. Samma trend ses även i Tyskland, men där kan tappet för nyregistreringar snarare härledas till Covid-19, än till dyr beskattning.

Volkswagen och Petter Stordalen lanserar hotellsvit på hjul

En lyxig husbilssemester med hotellbekvämligheter som städning, tvätt och halvpension. Låter det lockande? Sedan den 17 juni är det möjligt att boka två eller tre nätter på det nylanserade Hotel California – ett spännande samarbete mellan Volkswagen och hotellmagnaten Petter Stordalens Hobo Hotel. Välj mellan Volkswagens bilmodeller California och Grand California, och förbered dig på en helt en unik semesterupplevelse. Själva biluthyrningen sköts av Europcar och i priset som startar på 5900 kr ingår bl a matkassar med färdigplanerade frukostar och middagar, en full tank, städning och flera andra härliga bekvämligheter. Helt klart ett nytt, innovativt och modernt sätt att husbilssemestra.

First Camp lägger i en extra växel i sommar

Campingkedjan First Camp är en av alla aktörer inom resebranschen som drabbats hårt av situationen med Covid-19. Trots det gör den svenska campingjätten en storsatsning i sommar, med breddat utbud och lansering av helt nya aktivitetskoncept på 23 av de 39 destinationer man driver i Sverige. Bl a flyttas den populära barnklubben utomhus, festliga kvällsshower får premiär och flera nya sportaktiviteter arrangeras med förhoppningen om att locka fler campinggäster. First Camps VD Johan Söör meddelar att det fortfarande föreligger en viss osäkerhet inför hur säsongen ska gå, men att man känner sig hoppfull över att de nya aktiviteterna och åtgärder tagna med hänsyn till att minska smittspridningen, ändå ska bidra till positiva siffror även i år.

Tillbaka