Semester i Sverige har aldrig varit mer självklart!

Sommarsäsongen 2020 står för dörren, men trots att körsbärsträden blommar som vanligt och den första färskpotatisen har kikat fram – ser detta års sommarsemester ut att bli minst sagt annorlunda än tidigare år. Corona-pandemins framfart sätter käppar i hjulen för många semestersugna svenskar, med inställda flyg och stängda gränser som tvingar oss att tänka om kring sommarens planer. Och kanske är det då inte så konstigt att allt fler nu börjar få upp ögonen för husbil och campingliv, även om det förstås alltid har varit ett populärt sätt att spendera sommaren på. Med avskildheten i en helt egen rullande semesterbostad och friheten att upptäcka Sverige från norr till söder, förefaller husbilssemester vara det optimala sättet att kunna njuta och få utlopp för reslusten även denna sommar. Vi listar en rad skäl till varför husbil är det hetaste sättet att semestra sommaren 2020!

Enkelt att hålla social distansering

Att semestra med husbil har förstås många fördelar, varav en av de mest aktuella i år kanske får anses vara möjligheten att praktisera social distansering. Husbilen är dels enkel och smidig att ta sig runt med, och till skillnad från de som campar med husvagn har du dessutom friheten att välja var du vill stanna och slå läger – utan att behöva trängas på en camping. Social distansering och att hålla sig på avstånd från människor brukar i regel inte ingå som en del av semesterplaneringen – men i år råder en ny verklighet att förhålla sig till, och då gäller det att göra det bästa av situationen. Semestrar du i husbil blir det enkelt att själv välja när och om du önskar träffa andra människor, och du slipper trängas med folk i en hotellobby eller på en restaurang om du inte absolut vill.

Man behöver inte flyga för att resa

Nog för att flyg kanske är det snabbaste sättet att ta sig från punkt a till punkt b, men det är långt ifrån det enda sättet att resa. För att inte tala om hur mycket man missar på vägen när man reser med flyg. Med husbil ges du möjligheten att upptäcka en hel del även under resans gång, och själva resan blir således en stor del av upplevelsen – istället för att bara vara en transportsträcka. Några flygresor under sommaren 2020 ser inte ut att vara varken möjligt eller särskilt lämpligt – så varför inte passa på att testa husbil och upptäcka ett annorlunda sätt att resa? Inga tidsödande säkerhetskontroller, inget köande vid någon incheckningsdisk och ingen smaklös flygplansmat – bara härlig frihet, flexibilitet och bekvämlighet.

Husbil är bästa sättet att upptäcka våra svenska pärlor

Utlandsresor med svajande palmer och turkost vatten i all ära – men faktum är att svensk sommar ändå är bra svårslaget. Med dramatiska fjällandskap i norr, karga klippor på Västkusten och gula slätter längst i söder bjuder vårt avlånga land på otaliga pärlor som lämpar sig utmärkt för att upptäcka med husbil. Varför inte passa på att uppleva midnattssolen och fricampa någonstans uppe fjällvärlden? Eller styr kosan mot det vackra Höga Kusten-landskapet och njut av blått hav och bergiga kullar. Sverige har mycket att erbjuda i form av såväl naturupplevelser och kultur, som härliga sommarnöjen och en rik historia. Med husbil får du friheten att ta dig vart du vill – när du vill.

Aktiv sommarsemester med husbil

Gillar du golf, vandring eller kanske jakt och fiske? Kanske är du en äventyrare av rang som gärna ägnar dig åt såväl terrängcykling, som kitesurfing och dykning? Husbil är ett populärt val bland många som tycker om att hänge sig åt aktiva fritidsintressen under semestern, dels för att det är enkelt att ta sig runt och stanna till på avlägsna platser – men också för att det finns gott om utrymme för såväl boende som packning av diverse utrustning. Det är trots allt inte för intet som husbil ofta är medlet för många äventyrliga strapatser såväl inom Sverige, som ute i världen.

Passa på att stötta svensk turistnäring – mer nödvändigt nu än någonsin

Få har nog undgått att läsa om hur hårt den pågående pandemin har slagit mot resebranschen på alla plan, och hur mycket svensk turistnäring för närvarande blöder. Sommaren 2020 lär inte bjuda på särskilt många resor till Medelhavet – och tur är väl det egentligen, för nu är tiden då vi alla behöver vända blicken hemåt och bli lite extra patriotiska. Med husbil har du utmärkta möjligheter att stötta såväl lokala närliggande aktörer som t ex naturparker, tivolin, caféer och sevärdheter – samt mer avlägsna sådana i andra delar av landet. Fyll tanken och ge dig ut på en helsvensk roadtrip som heter duga. Du lär upptäcka att Sverige är allt annat än landet lagom – här finns nämligen alltifrån storslagen natur och ett rikt djurliv, till fantastisk skärgård, härliga stränder, nöjesparker, bra shopping och en mängd både små och stora städer som alla är värda att upptäckas på sitt unika sätt.