Pilote Pacific

Pilote Pacific är husbilstillverkaren Pilotes halvintegrerade modell med 18 olika alternativ så att man ska kunna intressera så många som möjligt. Företaget har designat och tillverkat sina husbilar i över 50 år vilket märks tydligt när man stöter på en Pilote Pacific då kvaliteten är otroligt högklassig!

Denna halvintegrerade modell liknar till stora delar den helintegrerade, som man kallas för Pacific Galaxy. Det som skiljer dem åt är, utöver storleken, detaljerna i både exteriör, interiör och specifikationer. Det här alternativet passar de som inte vill resa själva men inte heller har en enorm familj som man ska trycka in i husbilen.

Pilote Pacific husbil

En av de bästa sakerna med Pilote Pacific är det ergonomiska köket. Eftersom man faktiskt lägger en hel del tid i just köket har man lagt mycket tid och energi för att få det så bra som möjligt. Man har även anpassat övriga utrymmen på ett sätt som ökar rörelsefriheten. Man ska kunna känna sig som hemma, vilket man såklart inte gör om det inte finns något svängrum.

Vardagsrummet (ja, man får plats med ett vardagsrum i en bil) är gjort i skumgummiplast medan isoleringen består av styrofoam. Uppvärmningen är lite flexibel eftersom man kan välja mellan TRUMA, antingen C4000 eller C6000, och ALDE. Eftersom man lyckats hitta fantastiska lösningar när det kommer till ytorna har man fått in ett fullt funktionellt badrum som är helt separat.

Pilote Pacific modeller

De olika modellerna i modellserien Pilote Pacific är mellan 5,99 m och 7,45 m långa och erbjuder flera olika alternativ för bäddar och sovplatser. Man kan självklart välja om man vill ha en dubbelbädd eller tvillingbäddar, som man brukar få göra i de flesta husbilar. Det som är lite unikare är att man också kan välja om man vill ha fransk bädd eller garagebädd. En fransk bädd är en typ av säng som är större än en enkelsäng men mindre än en dubbel, ett mellanting helt enkelt.

För att erbjuda så mycket variation som möjligt har man fixat så att alla köpare kan vara med och påverka detaljer i själva interiören. Man ska som sagt trivas ordentligt i sin husbil så detta är något som uppskattas otroligt mycket! Som köpare kan man nu alltså vara med och välja vissa färgskalor och annat småplock som kan ha stor betydelse i längden. Färgerna som finns att välja mellan är både diskreta och färgglada på samma sätt, det är lite dovare nyanser av bland annat blått, gult, orange och brunt – lite naturfärger med andra ord!