Pilote husbil

Pilote husbil är husbilstillverkaren med många år på nacken och ett växande intresse bland köparna. I över 50 år har man både designat och tillverkat högklassiga husbilar och fortfarande går man efter idén att de föreställer sig själva resandes med kunderna i deras Pilote husbilar.

Det finns idag 300 personer som arbetar i teamet och alla är ute efter samma kvalitet på produkterna och service gentemot kunderna. Tack vare lång erfarenhet och mycket kompetens kan man garantera husbilar som hänger med köparen och ger denne glädje i flera år.

Från början, år 1962, satsade man framförallt på husvagnar men efter en resa till Amerika lite mer än 10 år efteråt upptäckte man den fantastiska husbilen som man blev väldigt inspirerade av. 1985 släpptes den första integrerade modellen som då hette R800DA och efter det har det flutit på bra för Pilote husbil. Man har utökat försäljningen och byggt ut fabriker och arbetsplatser, Pilote är alltså ett växande koncept och vi tror inte att det tar slut än på ett tag.

Husbilarna från Pilote är kända för att vara både snygga och smarta. Man jobbar nämligen mycket med att skapa rörlighet och ergonomi för resenärerna. Bara för att man är på resande fot ska man inte behöva känna sig instängd, det finns lösningar på det mesta. Idag finns det tre olika modeller som var och en kommer i flera varianter, detta kan du läsa mer om nedan.

Pilote husbilar

Pacific

Pacific är Pilotes halvintegrerade modell som finns i 18 olika valmöjligheter där framförallt lösningen med bäddar skiljer dem åt. Som köpare kan man vara med och påverka interiören som består av många genomtänkta ytor och ett fint ergonomiskt kök.

Galaxy
Är man många som ska ut och semestra på vägarna är det denna modell, Pilote husbil med namnet Galaxy, som lämpar sig bäst. Detta är nämligen den helintegrerade modellen som både har plats för fler och är större till själva storleken. Det finns många olika alternativ så att man enklare får precis det man vill ha när det kommer till möblering och sovplatser.

Foxy Van

Foxy Van är alternativet för den ensamme resenären, eller paret som ska ut och upptäcka tillsammans. Som namnet antyder är detta lite mer av en Van än en Pilote husbil, men man har fortfarande lyckats trycka in samma funktioner och hemtrevliga rum som i en större husbil. Med en Foxy Van kommer man betydligt enklare in i stadstrafiken än med en klassisk helintegrerad husbil.