Sveriges mest campingvänliga kommun

Så här inför högsäsong för oss campare kunde det inte vara mer lägligt att medlemmarna i Husbilsklubben.se (som består av drygt 12 000 campingfantaster) nu utsett årets allra mest campingvänliga kommun. Förra året var det den Värmländska staden Kristinehamn, med sin alldeles egna skärgård, som kammade hem titeln. I år har priset dock lämnats över till Mariestad där man har ställplatserna Mariestads Gästhamn och Yttre Hamnen Mariestad. Andra städer som var med och kämpade för första platsen var Kalmar, Skellefteå, Bengtsfors och Mörbylånga.

 

Vill man istället för Mariestad ta sig till Öland kommer här fantastiska nyheter. Ställplatsen som har planerats vid Neptuni ängar har nämligen precis fått klartecken. Den ligger vid en av de allra finaste vägarna på Öland i Alvarsnaturen. Med endast 150 meter till havet är det här garanterat en av de allra bästa platserna för de som vill komma bort lite från storstäderna.
Sophantering finns på ställplatsen men behöver man tvätta, tömma latrin, duscha eller använda en toalett får man ta sig till hamnen, inte så långt därifrån.

 

En annan nyhet är att det under den här sommaren även öppnar en självbetjänad husbilstvätt i Valdemarsvik. Eftersom tvätten kommer vara öppen dygnet runt kommer detta med högsta säkerhet göra det både smidigare och miljövänligare för husbilsägare att tvätta och putsa sina fordon. Man kommer kunna schamponera, vaxa och lägga på avfettning utan problem!

 

Campingkedjor utökar

 

En anledning till att campingar och campingkedjor förökar sig som på löpande band nu för tiden är antagligen att intresset faktiskt ökar. Vi har tidigare pratat om att både husbilsförsäljningen och campingbesöken varit allt fler på senare tid.

 

Kedjan Svenska Campingpärlor är en av kedjorna som valt att utöka. Den här gången har de köpt upp en camping i Lycksele som nu heter Ansia Resort, det blev deras nionde anläggning i Sverige. Här finns hela 470 platser med runt 60 stugor samt hotell och restaurang. En komplett camping med öppet året runt som man förhoppningsvis kommer kunna utveckla ännu mer med tiden, utan att ändra känslan och kvaliteten som redan finns.
Det är Grönklittsgruppen som står över Svenska Campingpärlor. De har nyligen även förvärvat Sunne Camping och Sommarland och Duse Udde Camping till en redan ganska stor samling av campingar.

 

Även First Camp har köpt upp nytt. Nu är både Oknö i Småland och Åhus, som ligger utanför Kristianstad, under deras vingar. Planen är att kunna erbjuda fler och fler campingmöjligheter för gästerna vilket de än så länge lyckats himla bra med tack vare deras tidigare 14 destinationer.

Tillbaka