Populär husbilssommar

Vädret verkar berätta att sommaren officiellt är över. Vi hoppas att alla har haft en fantastisk campingsommar med härliga soltimmar och mysiga kvällssolar. Enligt undersökningar som utförts av SCR Svensk Camping har åtminstone väldigt många njutit till fullo! Undersökningarna säger nämligen att sommaren 2015 blev en av de bästa campingsomrarna om man ser till antalet campare. De som gjort den största ökningen är husbilsförarna, kul tycker vi!

 

Vi har tidigare nämnt hur antalet registrerade husbilar ökat kraftigt under 2015 och nu kan vi berätta att det aldrig någonsin tidigare, åtminstone inte i Sverige, registrerats lika många husbilar under ett års första åtta månader.

 

Nytt på marknaden
Adria har nyligen lanserat den stora nyheten man tilltalar som Sonic Supreme I810 SC. Denna helintegrerade husbilen är faktiskt något av en jätte då den erbjuder en Queen bed och en sittgrupp med plats för mellan 6-7 personer. Vill man klämma in hela familjen och mer därtill är detta alltså ett passande val. För att lägga till lite extra lyx i vardagen har man lagt in ett stort badrum med sittplats i duschen.
Adria har även släppt modellen Compact SLS som också uppskattats av experterna.

 

Ute på vägarna
Från och med den 1 januari 2016, alltså precis efter årsskiftet, höjs Stockholms trängselskatt relativt mycket. Den maximala kostnaden höjs till 105 kronor (från tidigare 65 kronor). Det kommer fortfarande finnas avgifter som är tidsdifferentierade som också höjs, till 11, 15, 25 och 35 kronor. Det kommer fungera likadant som tidigare, avgiften baseras på vilken tidpunkt man passerar den så kallade ”gränsen”.
När vi ändå är inne på det roliga ämnet ”avgifter” kan vi även informera om att regeringen föreslagit energiskatten på bensin och diesel. Det är dock inga hundralappars skillnad vi pratar om, utan några ören hit och dit.

 

Lite mer glädjande nyheter är att det tillkommit några ställplatser runt om i landet. Borrby är en av ortern som blivit ärade med en ställplats. Här kommer du kunna hitta frukost, fika och shopping. Det finns dessutom mycket fina sevärdheter i närheten och självklart även möjlighet till el.
Stampens Kvarns ställplats är en annan nyhet, den hittar du i hjärtat av Hjo. Här finns alla möjliga nödvändigheter, så som toalett, tvättmaskin och dusch. Som grädde på moset finns det även en restaurang. Vill man hitta på något annat än att bara njuta av naturens skönhet har man nära tillgång till en butik, bowling och flera promenadstråk.

 

 

Tillbaka