Pilote husbilar – Snart hos Stenungsunds Bil & Fritid!

Pilote husbilar är ett företag som har designat och tillverkat högklassiga husbilar i över 50 år. Det finns över 300 anställda på företaget om alla arbetar mycket med kvaliteten på produkterna som levereras och även den respekt som alltid bör finnas för kunden. Under alla 50 år har de alla anställda i teamet strävat efter samma mål och idé – föreställningen av att de reser tillsammans med kunderna i deras Pilote husbil.

 

Några ledord som Pilote går efter när de skapar sina husbilar är innovation, erfarenhet, kreativitet och tillförlitlighet. Detta är något man kommer märka av väl om man får turen att köra en av deras husbilar någon gång i sitt liv.

 

Liksom de flesta andra företag som tillverkar husbilar erbjuder även Pilote både helintegrerade och halvintegrerade. Något som är ganska unikt är att de även erbjuder vans, alltså en typ av skåpbil. Perfekt för den som planerar att resa mycket på smala bergsvägar eller i lite tätare städer. En smidigare och mindre husbil helt enkelt.

 

Deras van-modell kallas för Pilote Foxy Van och finns i fem olika designer. Det som skiljer designerna åt är själva möbleringen. Tack vare detta slipper man nöja sig med första bästa för att istället hitta det alternativet som passar bäst.

 

Den halvintegrerade modellen från Pilote husbilar kallas för Pilote Pacific och eftersom detta är en lite vanligare och populärare typ finns det ännu fler versioner och möbleringar att välja på. Hela 18 olika modeller finns att tillgå där detaljer som till exempel sängar eller badrumsplatsen varierar. Här kan man välja vilken typ av interiördesign man vill ha så att man kan känna sig helnöjd med sin husbil rakt igenom. Vissa vill kanske våga sig till lite mer markanta färger medan andra trivs utomordentligt med de lite diskreta naturfärgade nyanserna. De halvintegrerade husbilarna mäter mellan 5,99 meter och 7,45 meter.

 

De integrerade, eller helintegrerade som man också kan kalla dem, husbilarna från Pilote finns i ännu fler varianter, närmare bestämt 20 stycken. Dessa kallas för Pilote Galaxy och erbjuder också fria val som rör bland annat interiören. De här husbilarna är mellan 5,99 och 7,87 meter och har större möjligheter till ordentliga förvaringsutrymmen utan att man skär ned på komfort. Eftersom en helintegrerad husbil ger plats för mycket mer har man även lyckats skapa ett fristående badrum, med hjälp av en dubbel skiljevägg, som många nog kommer glädjas åt.

 

Pilote genom tiderna

 

Företaget startades under 1962 och började då skapa sin allra första husvagn i La Limouzinière. Bearbetningsateljén de befann sig i då blev dock med tiden lite för liten vilket ledde till att man efter några år bestämde sig för at bygga en fabrik i närheten. Självklart räckte inte det till heller med tanke på att företaget fortsatte växa så man fick bygga om och utöka ytan mer och mer med tiden.

 

Under 1978 besökte man USA och blev otroligt inspirerade av husbilarna de såg där. Efter detta valde man därför att börja gå i samma fotspår och samma år registrerade man den första försäljningen i utlandet. 1985 kom den första helintegrerade modellen, som kallades för R800DA, och sedan har de olika modellerna fortsatt att komma i en rasande fart. Vi både tror och hoppas att det fortsätter så!

 

Tillbaka