Pilote hos Finbil

En månad har redan gått på det nya året och vi närmar oss sakta men säkert sommar och högsäsong för oss campingfantaster.

Något som är nytt för i år är att vi på Finbil nyligen blivit återförsäljare av Pilote husbilar, något som känns väldigt roligt och spännande. Redan nu har vi flera modeller hemma för visning och flera, både helintegrerade och halvintegrerade, väntas till oss under våren. Detta innebär såklart även att vi kommer kunna erbjuda reparationer, garantiärenden och annan typ av service på husbilar från Pilote.

Under årets gång har man kunnat se en stadig ökning för husbilsförsäljningen vilket bådade gott för slutresultatet. Mycket riktigt registrerades fler husbilar under 2015 jämfört med 2014, men det är inte en sådan stor skillnad som man kanske kunde tro, närmare bestämt bara 1,69 procent. Det var nämligen 3967 som registrerades under 2014 och 2015 blev det istället 4034 stycken. Antalet registrerade husvagnar minskade dock med nästan 13 procent mellan åren.

Nytt på marknaden

Morelo har redan nu börjat visa upp deras gigant som planerar att lanseras under säsongen 2017. Det är en superliner med en otroligt lyxig touch. Den bussliknande jätten har svarta fönster och så kallade bussluckor som ska ge bättre förvaringsmöjligheter för packning och liknande. Det sägs att superlinern kommer att släppas i tre versioner med olika storlekar. En på ungefär 7,5 ton, en på 12 och en på hela 15 ton, riktiga bjässar med andra ord! Någon information om inredningen har ännu inte släppts, men vi hoppas på att få fler smygtittar innan lanseringen!

Utmärkelser

Sitter ni och planerar vart ni ska åka på familjesemester kan vi tipsa om Astrid Lindgrens värld som vann titeln ”Årets Turistmål 2015” när turistmål.se lät folk rösta bland olika turistmål i kategorin ”nöjen och nöjesfält”.

Ett annat pris som delats ut är till Carthago för deras innovativa blixtskydd. Det bygger på flera aluminiumplattor som tillsammans leder undan blixten och därmed skyddar personerna som befinner sig i husbilen. Plattorna sitter på insidan av väggarna och bildar en sorts bur som gör att blixten leds till marken längs väggarna istället för att gå rakt igenom.
Även Adria har tilldelats ett pris, tack vare deras lösning med slide-out som finns på deras modell Compact SLS. Husbilen är väldigt kompakt och kort vilket gör att det egentligen skulle vara svårt att få in långbäddar i interiören men tack vare en slide-out, alltså ett utskjutbart bakparti (som gör att husbilen får ett mått på nästan 6 meter på längden) har man lyckats med en långbädd ändå. Priset de fick kallas för European Innovation Award.

Tillbaka