Nya regler om husbilsskatt

Nu vänder vi snart blad igen då jul och nyår närmar sig med stormsteg. Därför känns det nu lämpligt att informera om att det, från och med den 1 januari 2016 (alltså direkt efter årsskiftet), kommer att införas en ny metod för att beräkna CO2-värdet för husbilar.

Det är Husvagnsbranschens Riksförbund som tagit kontakt med både Transportstyrelsen och Skatteverket för att be om en ändring i regler vid beräkning av husbilsskatt. Man anser att det är ganska orimligt att man som husbilsägare ska betala lika mycket, eller oftast till och med högre, skatteavgifter än de som dagligen kör vanliga transportbilar trots att man inte direkt kör runt med en husbil på daglig basis.
De har även informerat om att det förekommer osanna intyg från husbilsägare, något som också ska ses över snarast.

Nytt på marknaden
Dethleffs Esprit är en av leverantörerna som har bidragit med något till husbilsmarknaden på senaste tiden. De har gjort en totalrenovering och make over på modellen som kallas för I 7150-2 DBT. Man har arbetat mycket på en välplanerad och ny utformad planlösning liksom man lagt mycket fokus på köket och dess design. Husbilen har nu en mer modern touch med en oerhört hög nivå på komfort! Interiören inger en väldigt härlig känsla av både lyx och hemtrevlighet.

Inför 2016 har märket Tabbert planerat att leverera en hel del lyx till sina köpare. Man filar nu på hela elva nya planlösningar som ska släppas i Sverige, alla med ”det lilla extra”. En av dessa kommande modeller kallas för Cellini 750 HTD och är runt hela 10 meter lång. Här snackar vi verkligen extra. Husbilen är nämligen utrustad med bluetooth-stereo, sex stycken extra taklampor, aldevärme, central dimmerstyrning, rökdetektorer, hydrauliska stödben, karossbreddning och sist men inte minst – luftkonditionering! Självklart kommer inte denna bjässe att vara helt gratis, men vill man ha något utöver det vanliga har man vad man söker precis här.

Ute på vägarna
Nya ställplatser är alltid goda nyheter för oss husbilsälskare som vill kunna ta oss runt. På tur den här gången var bland annat Lidköping som nu får en helt ny husbilsparkering vid Östra Hamnen. De har inga riktiga extrafunktioner men de fyller parkeringssyftet och med tanke på den centrala placeringen är det nog inte så mycket mer man kan tänkas behöva.
Även den norra delen av Dalarna får en ny ställplats, närmare bestämt vid Fjätervålen i Idrefjäll. Den här månaden, december, kommer man alltså att kunna börja ställa 19 husbilar i anslutning till både skidbacken och elstolpar. Perfekt för den som planerar några skiddagar i vinter!

Något som är lite större än detta är att Haparanda planeras få en helt ny camping. Detta är planerat till sommaren 2016 med mellan 50 till 100 platser. Allmänheten ska först få säga sitt om detta, innan man börjar rusta upp, men med tanke på att syftet är att få mer liv inne i staden hoppas vi på det bästa! Placeringen blir i så fall vid Strandenområdet tillsammans med service och faciliteter som vatten, sopstation och elstolpar.

 

 

Tillbaka