Kortare betaltid på parkeringsböter

Man har nu kollat på antalet parkeringsböter under 2014 och kommit fram till att de svenska trafikanternas parkeringsskulder till Kronofogden har ökats med hela sju procent om man jämför med år 2013. Under det gånga året fanns det nämligen skulder för runt 631 miljoner, så det är inga små summor vi pratar om. Trots att antalet har höjts är det färre personer som bidragit till detta. Det innebär alltså att de som får sina parkeringsböter inte verkar lära sig en läxa alls. Men vi hoppas på en bättring!
Faktum är att Transportstyrelsen nu har ett nytt administrativt system som gör att man nu bara kommer få åtta dagar på sig innan man får en påminnelse om att betala en bot. För kringresande husbilsägare gäller det alltså att hålla huvudet på skaft och försöka ha möjligheten att betala böter då man kanske inte alltid hinner hem innan dessa åtta dagar har passerat.

Teknik
Nu finns det en ny produkt på marknaden som gör det lite säkrare att ha det ljust omkring sig. Gaslock, ett företag som har sin bas i Tyskland, har nämligen tagit fram en LED-belysning som är helt säker att använda vid till exempel gasflaskorna i din husbil. Denna uppfinning heter Gaslight och har ett bra explosionsskydd som alltså ska hindra en explosion, även om gasen tragiskt nog skulle börja läcka.

Ett annat tips för den som redan nu börjar planera en husbilssemester till våren eller sommaren är en solcellslampa som faktiskt till och med kan ladda upp din mobiltelefon tack vare ett smidigt USB-uttag. Denna är praktisk för den som vill spara på ström, både för sin egen skull och för miljöns skull.

Vad händer på vägarna?
Just nu pratas det en hel del om en tunnel mellan Finland och Estland som ska göra det enklare och smidigare för trafikanter. Detta har länge varit en idé men nu börjar man ta flera steg framåt i planeringen. Om detta briljanta förslag verkställt kommer man alltså från och med år 2030 kunna åka mellan Tallin och Helsingfors på en halvtimme.

För den som planerar att semestra i Köpenhamn kommer här en glädjande nyhet; en ny camping förväntas inom en snar framtid! Det är det danska företaget Dancamps som vill göra en ny och fräsch campingplats ungefär tio minuter från centrum (med tåg). Planen är att göra plats för 100 husvagnar och husbilar, 20 stugor och tältplatser och en härlig miljö med en vattenfontän, ett utegym och en lekplats för de små.

Eftersom trafiken på Autobahn förbi Hamburg är så tät har man nu börjat arbeta med en breddning av vägen norr om Elbtunnel. Idag är den trefilig men för att öka framkomligheten och minska risken för olyckor lägger man till två filer.

Tillbaka