Kom ihåg att förhandsboka din ankomst

Alla husbilsägares favoritårstid är här och nu rullar campare runt på landets alla vägar. Det finns numer en uppsjö av ställplatser och campingar att välja mellan, även om man inte har en planerad rutt framför sig. Vill man ha lite framförhållning har dock bland annat Partille skapat ställplatser som man kan boka i förväg. Än så länge finns det plats för 23 husbilar men det kan bli ytterligare 20 stycken inom en snar framtid. Det sägs att det här är den första ställplatsen någonsin som låter sina besökare boka via nätet. Här kan man på bara någon minut ta sig vidare till badplatsen Kåsjön och även traska på vildmarksleden för att upptäcka lite äkta svensk natur.
Även Gekås gör sina campingplatser bokningsbara, från och med den 9 juni, så att man kan planera in sitt besök. Det är platserna med el som kommer vara bokningsbara och man hoppas att detta kan minska köer vid incheckning i takt med att antalet drop-in-gäster minskar.

Vill man norrut kan man framöver besöka fjälltoppen vid Gällivare – Dundret. En ny ägare tar över platsen för att utveckla anläggningen och locka nya besökare.

Sveriges bästa

De senaste månaderna har man utsett Sveriges bästa rastplats och Sveriges bästa stränder. Det var Motormännens vägombud som granskade hela 250 rastplatser för att se vilken som helt enkelt var bäst. Man har då kollat till olika aspekter som lekutrustning, belysning, tillgänglighet för funktionshinder, sittplatser, tillgång till laddplatser för de som reser med elbil, parkeringsmöjligheter, skyltning, städning, säkerhet, toaletter och promenadstråk. Det är alltså inte slumpen som avgjort detta. Blekinges rastplats Senoren tog hem första priset och Dalarnas Långsjön och Gotlands Ringkorset hamnade på en andra och tredje plats.

För att bli utsedd till Sveriges bästa strand krävdes det att man har gjort ett gott intryck hos svenska folket då det var TNS SIFO som gjorde en undersökning efter en förfrågan från Resia. Här kom man fram till att Tylösand och Böda strand var den allra finaste då många anser att den långa kritvita stranden fungerar som ett riktigt familjeparadis. På en andra plats hamnade Skanöd/Falsterbo och Sundersant och på en tredje plats låg Skrea Strand, Pite Havsbad och Sandhammaren på delad plats.

En annan utmärkelse har delats ut, närmare bestämt Sveriges husbilsvänligaste kommun 2017. I år blev det Kalmar som röstades fram och priset delades ut i Kristinehamn i slutet av maj. Det är Sveriges allra största husbilsklubb, med över 14 000 medlemmar, som har röstat fram detta efter flera nomineringar. Man har tittat på alla möjliga aspekter, allt mellan service till ställplatser. Kalmar hamnade på en andra plats 2016 men tog nu över vinsten från Mariestad.

 

Tillbaka