Inga nya vägavgifter i Tyskland

Nu har många påbörjat sina semesterveckor och vi hoppas att det är många som redan är ute på vägarna i sina husbilar. Än så länge har inte vädret varit på vår sida, men det verkar som att det kommer vända här framöver.

Vi vill börja med ett glädjande besked till er som suttit och planerat in resor till Tyskland nästkommande år. Vägavgifterna har nämligen stoppats tack vare EU. Planen var att man under 2016 skulle börja ta ut en avgift från alla som ville använda sig av de tyska vägarna, man hade till och med redan bestämt vad detta skulle kosta. Detaljen som sa att tyska bilister skulle få sänkt vägskatt fanns också med i denna plan, vilket gjorde att EU till slut sa nej eftersom det ansågs diskriminerande mot andra länders förare.

Ett inte allt för glädjande besked är att det skett flera inbrott i husbilar på ställplatser på senaste tiden. Det är såklart inget nytt problem, men det skadar inte att påminna om detta så att man kommer ihåg att vara noggrann med att låsa.

Nytt på marknaden Bürstner kommer i höst, under mässan i Düsseldorf, att lansera en helt ny kompakthusbil med namnet City Car. Planen är att de första bilarna ska vara tillgängliga på marknaden redan i oktober. Designen och ritningarna har baserats på Fiats klassiska skåpbilar men man har tagit det ett steg längre för att få ett snyggare resultat, med bland annat sportiga fälgar och välplanerade detaljer. Den kommer finnas i flera planlösningar så att man ska kunna få så mycket valmöjligheter som möjligt. Är du nyfiken på hur de kommer se ut? Vi kan åtminstone avslöja att det kommer finnas en stor bädd, en bra badrumslösning, en gigantisk vattentank på 100 liter, ett högt kylskåp och ramfönster som förhoppningsvis leder till lite tystare resor.

Även Knaus är på väg att släppa nyheter. De har under två års tid jobbat med en toppmodell som förväntas visas för första gången på Caravan Salon 2015 i Düsseldorf. Denna fräsiga husbil, som har fått namnet Sun ska vara sådär extra lyxig och det sägs att möblerna ska ha en klassisk elegans och modern enkelhet. Sun finns i två planlösningar som båda beskrivs som öppna. Utöver detta har man tänkt på en passande ljussättning av både interiör och exteriör.

Värt att nämna är också att märket McLouis breddar sitt utbud med husbilar med en ny serie de valt att kalla för Ness. Det ska vara ungefär likvärdigt med den redan befintliga serien Nevis fast ett lite billigare alternativ.

Tillbaka