Husbilsnyheter februari

Ställplatser
Det är alltid bra nyheter när det ska tillkomma fler ställplatser och campingar och just nu är det mycket som är på gång! Det ska bland annat öppnas en helt ny ställplats vid Bullaren med ett fantastiskt naturskönt läge och lätt tillgång till bra fiskevatten. Den kommer heta Östads Livs och bestå av fyra platser med el och två utan.
Även Haparanda får en helt ny ställplats med bra läge för naturälskaren. Man planerar att göra iordning hela 80 platser vid Torneälvens strand som dessutom har nära tillgång till centrum. Man hoppas på att kunna vara klara till sommaren men det är ännu inget som går att lova.

Andra städer som får utökning bland ställplatserna är Falun som väntar ett område med 35 stycken platser, Filipstad som får 2, Gävle väntas få 4 stycken och sist men inte minst Fränsta som ligger ungefär 7 mil utanför Sundsvall.

Bland alla dessa nya ställplatser finns såklart även de gamla veteranerna kvar. En av de, närmare bestämt Kaffeteriet vid Borensberg, har dessutom vunnit pris för Årets ställplats 2015 – något vi tycker är värt att uppmärksamma för er som har vägarna förbi!
Det var på mässan Caravan Stockholm som priset delades ut efter att ställplatsen fått hela 36 procent av rösterna. En av anledningarna till det är garanterat att man får möjlighet att hålla till precis intill Göta Kanal men också för att det finns bra service, nära till butiker och i princip allt annat man kan önska sig! Det annonserades även 10 nya platser som planeras vara klara till sommaren, perfekt till högsäsong med andra ord!

En annan glad pristagare är Daftö camping som åter igen vunnit titeln Best Camping, men den här gången för 2016 såklart. Det är faktiskt inte bara ställplatser som poppar upp lite här och var, det finns även en hel del planer på nya campingar! Man har bland annat börjat planera en ny i Jämtland i området Södra Arvesund i Mattmar, där man förhoppningsvis kommer kunna kombinera campingen med en vacker strandpromenad.

Skatt
Något som är mindre glädjande är att det är tusentals husbilar som råkat ut för att behövt betala för hög skatt. Detta skedde efter den nya debiteringen av fordonsskatt som vi tidigare berättat skulle träda i kraft vid årsskiftet. Det verkar ha skett något sorts systemfel vid uträkningen av fordonsskatterna vilket lett till att de som ställt på sina husbilar mellan 1 januari och slutet på februari 2016 råkat ut för detta. Tyvärr kommer detta inte att återbetalas automatiskt, utan man måste själv begära en rättelse från Skatteverket.

Från och med mars månad blir det enklare för privatpersoner att köpa och sälja fordon. Från den 1 mars blev det nämligen möjligt att göra via webben. Tack vare den nya e-tjänsten kan säljaren och köparen tillsammans både anmäla och registrera det aktuella ägarbytet på nolltid! Betydligt smidigare (och lite på tiden med tanke på hur långt vi kommit med tekniken) och dessutom säkrare jämfört med pappershanteringen.

Tillbaka