Husbilsnyheter – senaste nytt från branschen

Vi tänkte börja månadens summering med en bra nyhet och en dålig.

Den bra och roliga nyheten är att en ny husbils – och husvagnsmässa har fötts! Hus på Hjul kallas Norrköpings nya tillskott och mässan kommer att äga rum i mitten av maj redan i år. Det kommer finnas ungefär 50 företag som vill visa upp både husvagnar och husbilar men även mycket tillbehör och smått och gott. Det kommer även finnas möjlighet att testa husbilar med luftfjädring på mässans provkörningsbana. För att ge lite liv åt mässan kommer man självklart även kunna hitta mat, föredrag, utställningar och lite annan typ av underhållning.

Den lite tråkigare nyheten är att företaget Mobile Living Group, som äger den svenska agenturen för de populära märkena Bürstner, Solifer, Niesmann + Bischoff och Polar, är försatta i konkurs. Beskedet kom i början av mars och än så länge vet man inte hur det kommer att se ut i framtiden. Just nu drivs företaget av en konkursförvaltare men det pratas om att det finns intressanta köpare. Vi får helt enkelt hoppas att det hela löser sig både för kunder och anställda!

Camping
För bara några dagar sedan avslöjade Solna stadsfullmäktige att det finns planer på att bygga en stor camping i närheten av Friends Arena, precis vid Råstasjön. Arbetet kommer att påbörjas under maj och man hoppas på att man ska kunna öppna upp för campingens första gäster redan i september. Detta är något många kommer uppskatta eftersom man kommer närmare till evenemangen på arenan. Det pratas dessutom om specialutrustade villavagnar som man kan reservera för bland annat artister till arenan och gästande fotbollslag.

I Tyskland har en av våra svenska campingar blivit utmärkt till Best camping 2015. Det är Tysklands största motorklubb, ADAC, som varje år ger ut en lista på Europas bästa campingar. I år bestod denna lista av 115 platser varav en är Strömstads Daftö Resort. På listan finns också fyra danska campingplatser, kul för de skandinaviska campingfantasterna!

På marknaden

Vi har tidigare skrivit om det ökade intresset för husbilar och vi kan nu säga att ökningen bara fortsätter. Under mars månad ökade antalet registrerade husbilar med 128 stycken om man jämför med samma månad förra året. Det är alltså en ökning på lite mer än 27 procent. För första gången i år ökade även husvagnarna. Det verkar som att fler svenskar upptäcker nöjet i det härliga campinglivet!

BlazeCut är en automatisk brandsläckare som nu utvecklats så att den ska klara av att släcka bränder i motorutrymmen på ett effektivt sätt. Man kan använda denna produkt till båtar, bilar, maskiner och viktigast av allt – husbilar.

Adria har nu i samband med 50-årsjubileet lanserat en ursnygg specialkollektion som de kallar för Silver Edition. Det är två specialversioner av de redan befintliga husbilarna Matrix och Twin 600. De har ändrat exteriören till den lyxigare stilen med silverlackering och flera snygga svarta detaljer. Även interiören har fått förbättringar. Man har tonat rutorna, satt in luftigare sittgrupper, utökat köksutrymmet och monterat takfönster med belysning, Låter inte detta som en riktig sommardröm?

 

Tillbaka