Husbilsåret 2015

Tiden går som vanligt och nu bankar snart julafton på dörren. Mycket har hänt under 2015, som för övrigt har gått himla fort. Sverige har fått flera nya ställplatser och campingar vilket bådar gott inför den kommande sommaren, husbilsförsäljningen har ökat och många nya modeller har lanserats.

En av de största nyheterna för husbilsägare, som är himla relevant nu när det snart är dags för ännu ett årsskifte, är de nya reglerna gällande beskattning av husbilar. Från och med årsskiftet kommer Skatteverket nämligen att beräkna utsläppsvärdet annorlunda. Det resulterar sedan i att fordonsskatten ändras för alla. Denna ändring sker på grund av att det nu inte längre finns några krav på att mäta utsläpp av koldioxid inom EU.

Även om man redan har fått ett fastställt värde på sitt koldioxidutsläpp kommer detta att räknas om vilket kommer innebära en skattesänkning för flera!

En annan sak att minnas framöver är firandet av Husbilens dag som ägde rum i Kristinehamn helgen mellan den 12 och 14 juni. Ett event med en massa roligheter som vi hoppas blir till en årlig tradition!

Nyheter på marknaden

Det har stormat lite kring Mobile Living Groups konkurs, men under sommaren kom det glädjande beskedet att företaget Erwin Hymer Group Sweden AB skulle ta över produktionerna vilket gjorde många Bürstnerfantaster lättade. Bürstner, Hymer, Carado, Laika, Sunlight, LMC och Niesmann+Bischoff ligger alltså nu under samma koncern!

Inför 2016 förbereder dessutom märket Tabbert hela elva nya planlösningar som ska lanseras i Sverige. De utlovar samma höga kvalitet på de nya husbilarna som på tidigare produkter. En av modellerna, närmare bestämt den som kommer kallas för Cellini 750 HTD, kommer dessutom att bjuda på en alldeles unik lyxkänsla tack vare bland annat slide out, bluetooth-stereo, central dimmerstyrning, aldevärme, rökdetektorer, extra taklampor, luftkonditionering och hydrauliska stödben.

Andra nya modeller och produkter under året är bland annat märket McLouis serie Ness, som skulle likna den tidigare Nevis och Knaus toppmodell Sun som redan nu har över två års planering bakom sig.

En ny möjlighet till ljus lanserades i början av 2015 och fick namnet Gaslight. Det är en lampa som ska vara säker att använda vid till exempel gasflaskor tack vare ett utomordentligt explosionsskydd. Tack vare detta behöver man inte vara fullt så försiktig när man vill ha det ljust omkring sig.

Ute på vägarna

Som tidigare nämnt har det tillkommit en hel del ställplatser under året. Den ställplats som tar priset är nog dock den som Nordic Camping & Resort bestämde sig för att bygga i den södra delen av Stockholm. En satsning på cirka 4,5 miljoner kronor resulterade i planer på en bokningsbar ställplats för att öka bekvämligheten för besökarna.

Även Danmark planerar att utöka glädjen för campare då en helt ny camping började planeras i början av året. Den relativt stora campingen tänktes då kunna ta emot runt 100 husbilar tillsammans med ett gäng stugor och tältplatser.

Andra ställen som blivit ärade med splitter nya ställplatser är Arvika, Luleå, Gotland, Hjo och Borrby. Har man planerat att resa runt i Sverige till sommaren finns det med andra ord fler alternativ att tillgå!

Tillbaka