Husbilens dag

Till allas vår glädje uppmärksammas i år Husbilens dag för första gången någonsin. Det är Kristinehamn som bestämt sig för att fira detta ordentligt under helgen mellan den 12-14 juni. Eventet kommer att utgå ifrån Ölme Diversehandel & Kafé som ligger i Kristinehamn och det bjuds på en massa aktiviteter, underhållning och utbildning.
Vill man vara med på hela kalaset får man pröjsa 275 kronor för bland annat två övernattningar, tilltugg, aktiviteter och underhållning. Det går även att köpa en endagsbiljett.

Reser du förbi många åkrar i sommar kommer du mötas av en ganska oväntad färg, nämligen rosa! För att stödja Bröstcancerfonden har Lantmännen börjat sälja rosa plast till höbalar. Ett väldigt bra initiativ och visst är det spännande med lite nya färgklickar och förändringar!

På marknaden
I början av 2015 gick Mobile Living Group i konkurs vilket bland annat drabbade husbilsmärket Bürstner. Vad som skulle hända med det tyska märket har fram tills nu varit oklart, men nu kan Bürstnerfantaster glädjas ordentligt åt att Erwin Hymer Group Sweden AB (tidigare hade de det lite kortare namnet Hymer Sverige) kommer in som räddaren i nöden. Detta blev klart i slutet av april men det är inte förrän nu man går ut med det. Nu ligger alltså Bürstner, Hymer, Carado, Dethleffs, Laika, Niesmann+Bischoff, Sunlight och LMC under samma koncern.

Företaget Garmin har lanserat en ny GPS för husbilar och husvagnar, den döptes till Garmin Camper 660 LMT-D och har nya moderna och avancerade navigationsfunktioner. Den ska bland annat kunna varna för skarpa kurvor, viktgränser och brohöjder och även anpassa rutter som passar vikt och storlek på förarens fordon. Perfekt för husbilsresenären eftersom man annars brukar behöva ta reda på allt detta själv, nu kan man använda den tiden till roligare saker! GPS:en kommer finnas tillgänglig från och med juli 2015 och priset kommer ligga på ungefär 3599 kronor.

Campingar och ställplatser
Nordic Camping & Resort har nu bestämt att de ska satsa 4,5 miljoner kronor på en helt ny ställplats i den södra delen av Stockholm. Planen är att denna ska bli landets första bokningsbara ställplats där man kan planera sin resa redan hemifrån. Man ska alltså kunna se hur många platser som är lediga samt kunna boka sin plats innan ankomst för att försäkra sig.

Även Nyköping får tillökning bland ställplatserna. Nu öppnar nämligen kommunen en (än så länge) gratis ställplats på västra sidan av småbåtshamnen så att man får havet som utsikt. Det ryms upp till 10 husbilar på platsen och det finns även tillgång till 8 elstolpar.

Den 29:e maj blev det klart att First Camp tar över campingen på Ådö, Björknäs Camping & Stugby. Det är redan en väldigt populär camping men det finns ändå planer på förbättringar, så som renovering av servicebyggnaderna.
Det är dock inte bara Ådö som styrs i ny regi, även Östa Camping har fått nya ägare. Det är paret Susanne Storm Lindman (som tidigare jobbat som förskollärare) och Ulf Lindman (som äger en entreprenadfirma) som kommer att hålla i rodret framöver.

Tillbaka