Högre siffror om nyförsäljningen av husbilar än någonsin

Under 2015 kunde man hela tiden se en ökning när det kom till statistiken för nyförsäljning av husbilar. När året var slut kunde man konstatera att det inte under något år registrerats så många nya husbilar så man kunde nästan räkna med att det växande intresset skulle tas med ända in i 2016 – och visst har det gjort det! Aldrig tidigare har så många husbilar registrerats under det första kvartalet på ett år som i år.

Hittills har det registrerats ungefär 665 stycken medan det under motsvarande period förra året låg på 589 stycken. Det innebär alltså en ökning med nästan 13 procent!

En annan glädjande nyhet, åtminstone för de som gillar att turista runt i landet på somrarna, är att Byske får nya ställplatser vid campingen vid havet. De 42 ställplatserna som planeras ska även ha el att erbjuda. Detta görs för att man ett en ökning bland husbilarna på senare tid, något som känns ganska logiskt med tanke på ökningen av registreringarna.

Vi har tidigare skrivit om det nya sättet att räkna ut fordonsskatten för bland annat husbilar. Det var Transportstyrelsen som tog fram nya formler som började gälla vid årsskiftet. Vad som är nytt nu är att Skatteverket beslutat att man ska tolka formlerna på ett annat sätt vilket leder till att vissa husbilar får en lägre skatt än innan.

Sunne Camping och Sommarland

Sunne är en av Värmlands natursköna kommuner som lämpar sig utmärkt för campingfantaster. Till sommaren finns det lite mer att lockas till då Sunne Camping och Sommarland slår upp sina portar. Det är Grönklittsgruppen som tagit tag i detta som en del i deras campingkedja Svenska Campingpärlor efter att de i mars köpte upp Sunne Kolsnäs Camping och fick med sig Vattenlandet som ett konkursbo. Kommunstyrelsen ser mycket fram emot detta då det är den största nyetableringen på otroligt många år som dessutom förväntas locka många nya turister till orten.

Planen är att Sunne Camping och Sommarland ska vara en upplevelse för alla besökare i olika åldrar. Man kommer satsa på en bra mix av ett riktigt fint campingboende tillsammans med mycket lek, självklart vattenlek, och andra aktiviteter som golf, bowling och spa.

Daftö Camping

Det är inte första gången vi nämner Daftö Camping, och antagligen inte sista heller. Den här gången uppmärksammas campingen för att de kammat hem ytterligare ett pris. Barnsemester.se har nämligen utsett Daftö till den allra bästa campingen år 2016.

Det är en årlig omröstning där besökarna både kan rösta och lämna omdömen och med tanke på att femstjärniga Daftö ligger vid ett perfekt läge på Västkusten är det inte svårt att förstå varför de valt att lyfta fram just den här. Här finns påkostade pooler, aktiviteter, äventyrspark, spa, skattjakt och flera olika sporter att tillgå!

Tillbaka