Glada siffror inför sommaren

Det börjar bli både tjatigt och svårt att inte nämna den otroliga husbilsboom som försigår just nu. Vi har otaliga gånger berättat om ökningen bland nyregistrerade husbilar, men den fortsätter i en sådan takt att det är omöjligt att inte nämna. Det har nämligen aldrig tidigare registrerats så många husbilar under perioden mellan januari till april, som det har gjort i år. Hittills i år har 1820 stycken husbilar. Under samma period i fjol registrerades 1630 stycken. Det innebär alltså en ökning på över 11 procent. Nu utgör husbilarna hela 60 procent av fritidsfordonsmarknaden medan de för 10 år sedan låg på 29 procent.

En annan glad siffra är att ungefär 77 procent av de svenska campingfantasterna väljer att semestra i just Sverige. Även hela 50 procent av campare från närliggande länder, som Danmark, Tyskland, Holland och Norge, gärna besöker de svenska natursköna campingarna under högsäsongen mellan juni och augusti.

Campingar och ställplatser

Fler och fler enskilda campingar ansluter sig till större kedjor för att kunna stötta varandra på olika sätt. Ett av de senaste tillskotten för Grönklittsgruppen blev Ekerum Camping som ligger utanför Ölands Borgholm. Där kan man bo i en naturskön miljö omringad av strand, lekpark, pool, café, glass i mängder, restauranger och spännande aktiviteter som cykelbilar och äventyrsgolf.
Tack vare detta blev Ekerum även den nionde campingen i ordningen bland Svenska Campingpärlor som är en rikstäckande kedja för de lite större platserna i landet. VD:n för Grönklittsgruppen AB har uttryckt glädje över värvningen eftersom Öland är en bra destination för campare.

Öland stod även i centrum när Kapelludden köpte upp Grönhags Camping och gjorde plats för 40 husbilar på ställplatsen. Campingen ligger jämte stranden och Kapelludden vid centrum. Uppköpet gör alltså att man kan hänga runt i staden i några dagar för att sedan, på ett enkelt sätt, ta sig vidare till strandlivet en liten stund. Man tror och hoppas att variationen kommer locka fler besökare. Ett annat intressant uppköp är Nordic Campings satsning på Björkängs Havsbad. En fyrstjärninga familjecampingen, som ligger precis intill havet, består av ungefär 420 elplatser och en hel del stugor.

Ska du besöka Norrköping kan du i stället glädjas över nyheten om en helt ny ställplats på Stortorget. Den öppnades i mitten av maj och ligger alltså belägen mitt i centrala Norrköping. Perfekt för en snabbare visit för att resa vidare mot Stockholm, eller för den som vill upptäcka staden.

Var med och slå världsrekord

Den 12 augusti kan du som befinner dig i Tyskland vara med och slå rekord med din husbil. Det finns en gren som kallas för konvojkörning med husbil där rekordet tidigare hållits av Italien från 2003. Tanken i år är att man ska bräcka detta, och då krävs fler än 672 husbilar vid samlingen i Walldürn i augusti.

 

Tillbaka