Ett nytt år väntar

Tiden går fort när man har roligt och nu har ännu ett år snart passerat. Julen har redan tackat för sig och snart dukas nyårsmiddagarna upp. 2016 har varit ett mycket händelserikt år för husbilsfantaster. Många nya ställplatser har öppnats, vilket också har öppnat upp fler möjligheter för de som reser runt mycket, campingar har skapats, planerats och renoverats och flera nya modeller har lanserats till marknaden.

Vi har flera gånger under året berättat om den kraftiga ökningen av nyregistrerade husbilar och nu är det dags att summera så gott det går. Har siffrorna fortsatt stiga eller avtog intresset någonstans på vägen? Faktum är att den senaste statistiken visar att det fortfarande råder en ökning på över 30 procent när man jämför med 2015 års registreringar. Fram till 1 december hade 5196 husbilar registrerats medan man vid samma tid förra året låg på 3924.

Vi både tror och hoppas att 2017 har mycket att erbjuda. Nästan direkt på andra sidan årsskiftet, närmare bestämt i mitten av februari, möts vi till exempel av husbil – och husvagnsmässan Caravan Stockholm på Kistmässan. Varje år besöker ungefär 10 000 människor mellansveriges allra största mässa för fritidsfordon och varje år gästas evenemanget dessutom av artister. Den här gången är det inga mindre än David Batra och Pernilla Wahlgren som håller i rodret för underhållningen. Caravan Stockholm pågår mellan den 16 och 19 februari.

Campingar och ställplatser

Filipstad har invigt helt nya ställplatser vid den vackra Kyrkviken. I nuläget finns det sex platser som ligger på 170 kronor inklusive el men man förbereder samtidigt för ytterligare fyra platser på parkeringen till Coop. Invigningen blev en riktig fest där staden hade kvällsöppet i alla butiker och Martina Haag besökte biblioteket.

I Mariestad kan det också komma att hända grejer. Ekuddens camping, som just nu har drygt 300 platser, planeras nämligen bli en året-runt-camping eftersom Nordic Camping & Resort vill utöka verksamheten. En detaljplan behandlas efter att innevånarna i kommunen fått ge sina synpunkter. Om planen går igenom är genomförandetiden på projektet fem år, så det blir med andra ord något vi får se fram emot längre fram!

En av våra allra största campingkedjor i Sverige, First Camp, vill utöka sin spridning och tar därför över en av Danmarks största campingplatser. Denna heter Lakolk Strand Camping och är belägen på en ö utan för Jyllands västkust. First Camp själva berättar att platsen är en av nordens mest populära ifall man gillar strandsegling, surfing och kitesurfing.
Här finns planer på att utveckla campingen till något alldeles extra. Företaget vill skapa en ny typ av campingupplevelse och menar att semesteralternativet idag inte är så brett eller unikt.

Tillbaka