Ännu större ökning av husbilar

Vi är väl medvetna om att vi flera gånger tidigare har skrivit om dem kraftiga ökningen av nyregistrerade husbilar. Men nu när ny statistik berättar för oss att ökningen är större än någonsin och nästintill sensationell är det svårt att inte låta bli att nämna det igen!
När man tittar på perioden mellan januari och maj ligger ökningen på hela 33,44 procent då det under 2015 registrerades 1896 stycken och under 2016 ligger siffran än så länge på 2530 stycken. Bara i maj det här året registrerades det 332 fler husbilar jämfört med föregående år. Även antalet husvagnar ökar, men inte med samma kraft som husbilarna.
Denna statistik går att likna med hela Europas då försäljningen och registreringen ökat sedan 2015 samt att husbilar tar över husvagnar mer och mer.

 

För den som ska åka långa vägar i sommar och inte vill stänga ute omvärlden och telefoner kan det vara skönt att veta att Telenor avskaffar roamingavgifter inom EU. Det innebär alltså at du kan nå nära och kära till samma pris som hemma i Sverige. Dessutom lanserar de (och Tele2) nu 4G+ i över 100 kommuner så att både kvaliteten och hastigheten förbättras.

 

Ställplatser och campingar

 

Campingplatser längs vackra Göta Kanal är otroligt populärt tack vare de natursköna områdena, vilket gör att det nu finns en ökad efterfrågan på just detta. Inför sommarens säsong har man därför sett till att två av de redan befintliga ställplatserna (de som ligger i Hajstorp och Borensberg) utökas så att flera fordon får plats, närmare bestämt tio stycken till.
Man ska dessutom öppna en helt ny vid slussen i Söderköping. Den planeras vara klar lagom till midsommar och kommer ha mindre än en kilometer till centrum och en serviceanläggning med nödvändigheter som tvättmaskin, latrintömning, toaletter, ducshar och sopkärl.
Andra ställplatser som redan finns i närheten av Göta Kanal är Sjötorp, Lyrestad, Norrqvarn, Forsvik, Jonsboda och Norsholm.

 

En annan ny ställplats hamnar på Kullahalvön och kallas för Gunnestorp. Här finns sju platser och tillgång tid sophantering, vatten, wifi, latrintömning, nattbelysning och tennisbana! Ett ställe man skulle kunna stanna på lite mer än över natten med andra ord.
Även Allingsås utökas med ställplats sedan slutet av maj. En liten bit utanför centrum ligger nu fem platser som kommer att vara tillgängliga året om!
På Saab Arenas parkering utanför Linköping Centrum finns dessutom nio ställplatser ända fram till slutet av augusti.

 

Sverige har sedan tidigare elva femstjärniga campingar men i år har vi äntligen fått en tolfte. Det är Hafsten Resort och Camping som ligger i Bohuslän som fått den nya klassificeringen av SCR (Sverges stug – och campingföretagares riksorganisation).
För att få full pott på stjärnorna krävs det att man har ett större utbud av aktiviteter och alla nödvändigheter och servicemöjligheter som kan tänkas behövas på en camping. Som det ser ut nu har alla våra femstjärniga campingar pool, butik och restaurang av hög klass!

Tillbaka