2016 blir ett riktigt rekordår

Den konstanta ökningen för nyregistrerade husbilar förväntades nästan avta lite efter högsäsong men istället upptäckte man en ännu större ökning. 2015 räknas som ett av åren då husbilsförsäljningen var som störst, men ändå ser man nu en ökning på hela 34,32 procent bara i augusti. Liknande siffror bjöd även juli på.
Eftersom mer än halva året har gått kan man nästan med säkerhet förutspå att 2016 blir ett riktigt rekordår!
Det är dock inte bara försäljningen av husbilar som verkar sätta ribban inför nästa år. Våra svenska campingplatser visar nu siffror som också tyder på ännu en rekordsäsong. Under förra året hade branschen ungefär hela 15,5 miljoner gästnätter och redan nu har 95 procent av SCR Svensk Campings medlemsföretag uppgett att de upplevt en förbättring under den här säsongen. Enligt undersökningen är det just antalet husbilsbesökare som ökat mest vilket gör att man kan se ett tydligt samband mellan statistikerna.
Enligt Motormännens vägombud finns Sveriges allra bästa rastplatser i Halland och Västerbotten. De har tidigare klassats som de allra bästa och får behålla sina placeringar på listan. I Halland är det Susedalen som imponerat och i Västerbotten är det rastplatsen Vojmån. Detta har de gjort sig förtjänta av tack vare bra tillgänglighet, trevlig miljö, hög säkerhet och renlighet!
Nytt på marknaden
Det är mycket nytt att frossa i för husbilsälskare då flera leverantörer tagit fram nya modeller.
Niesmann + Bischoff är en av dessa. Deras nya Smove ska vara en helt ny
typ av husbil med smartare lösningar för bland annat kök och badrum. Man har bland annat monterat in laddningsmöjligheter för till exempel dator och telefon i köksbordet och det minimalistiska köket är smart inmonterat i en sorts byrå så att man kan gömma undan det smidigt. Även toaletten går att dölja enkelt då den kan förvandlas till enbart dusch på några sekunder.
Priset för dessa är ännu inte helt bestämt men de förväntas hamna på runt 950 000 kronor.
Det franska företaget Rapido lanserar också nytt. Den här gången har man lagt ned mer tid och pengar än vanligt vilket gör det här till en av de allra mest påkostade serierna. Den kallas för Distinktion och har ett möblemang i toppklass. Man har monterat in extra sovplatser och andra smarta finesser som bland annat ett delbart matbord och ett centrallås i köket.
Är du en av de som imponeras av Kabe och deras husbilar kanske du uppskattar deras nya helintegrerade modell som heter i860. Den planeras vara färdig till 2017 och förväntas vara något sorts mellanting mellan de tidigare modellerna i810 och i890. Det är framförallt totallängden som skiljer sig och planlösningen i sig.
Priset på den här modellen hamnar på 1 590 000 kronor med det mesta inkluderat!
Tillbaka